Big Work
Image default
Travel

B&B Zwolle

Volgens de verhalen vinden Amsterdammers alles dat buiten “De Ring” is al ver weg. Ook wordt er wel eens gezegd dat Randstedelingen geen reden zien om voorbij Utrecht te reizen. Dat is zó jammer. Want als je alleen maar gericht bent op je eigen omgeving, mis je een heleboel moois.Neem een stad als Zwolle. Dankzij het ruime B&B-aanbod is Zwolle perfect voor een weekendje weg.

Deze oude Hanzestad heeft een prachtig middeleeuwse binnenstad. Wie een beetje van historie houdt, kan hier dus zijn hart ophalen. Mooie gevels, een eeuwenoude stadsmuur en prachtige parken wisselen elkaar af. Combineer deze historie met een bezoek aan één van de wisselende tentoonstellingen van Museum De Fundatie en je hebt een onvergetelijke dag vol nieuwe indrukken.

Een wandeling langs de stervormige gracht brengt rust in je hoofd. En natuurlijk moet je ook de 75 meter hoge toren van de Onze Lieve Vrouwenbasiliek (ook bekend als de Peperbustoren) beklimmen. Je zou er moe en hongerig van worden. Dus bezoek je één van de vele restaurants (van budget tot toprestaurant). Energie over? Dan ga je nog even lekker shoppen.

Aan het eind van de dag ga je niet naar huis. Je wilt Zwolle écht beleven. Dus hebben jullie een kamer geboekt in één van de vele B&B’s die Zwolle rijk is. Lekker kleinschalig en gastvrij. Goed uitgeslapen schuiven jullie de dag erop aan bij het ontbijt, om weer vol vele energie te genieten van nog een dagje in Zwolle, of om de omgeving te verkennen.