Big Work
Image default
Offers

Een kantoor richt je het best goed voorbereid in

Een goede werkplek voor een werknemer stimuleert creativiteit en productiviteit. Daarom is de inrichting van het kantoor enorm belangrijk. Wanneer een werknemer zich comfortabel voelt op zijn of haar werkplek zullen de prestaties absoluut verbeteren en blijft een werknemer vaker langer bij het bedrijf. Weet jij nog niet zo goed hoe je jouw kantoor moet inrichten om gebruik te maken van deze voordelen? Lees dan snel verder en kom erachter!

Een goede voorbereiding is het halve werk

Wanneer je een kantoor gaat inrichten is het belangrijk dat je goede voorbereidingen treft. Je kan zomaar lukraak allerlei losse items kopen waarvan je denkt dat het mooi staat maar, dit zorgt niet voor een coherent geheel. Het is dus aangeraden dit proces goed te plannen. Wanneer het kantoor adequaat is ingericht kunnen werknemers tot wel 10x productiever worden. Het is dus absoluut de moeite waard om tijd en budget uit te trekken voor de inrichting. Zo’n planning kun je zelf maken met een plattegrond of moodboards. Vooral met moodboards kan iedereen zijn eigen inbreng gemakkelijk delen, terwijl een plattegrond van het kantoor voor een stukje overzicht zorgt.

Open ruimte maakt het kantoor luchtig

De manier van inrichten van vroeger was behoorlijk simpel. Iedereen werd in een eigen hokje geplaatst op kantoor en verbleef daar het grootste deel van de dag. Tegenwoordig is dit wel anders, er wordt vooral gekozen voor grote openruimtes met bureaus. Zo is het veel gemakkelijker om te overleggen en  interactie is een stimulans voor creativiteit. Daarom is het aangeraden het kantoor grotendeels uit open ruimtes te laten bestaan, ook omdat er zo meer werkplekken op een beperkt oppervlak gecreëerd kunnen worden. Naast de grote open ruimtes is er echter vaak wel behoefte aan nog een aantal andere (gesloten) ruimtes, denk bijvoorbeeld aan een keukentje waarin koffie, thee of een lunch gemaakt kan worden en een kantine waarin pauze gevierd kan worden. Zo evenaar je de perfecte balans tussen functionaliteit en plezier op kantoor.

 

https://katoprojecten.nl/