Big Work
Image default
Beauty and Personal Care

Kies de perfecte lippenstift

Bij het online kopen van make-up kan het vaak lastig zijn om een mooie lippenstift uit te kiezen. De kleur die jouw vriendin fantastisch staat kan bij jou volledig misstaan. Hoe kan dat? En hoe kies je de perfecte kleur?

Voor je een lippenstift gaat uitkiezen is het belangrijk om te weten welk huidtype jij hebt. Er zijn twee soorten huidtypes: een koel huidtype en een warm huidtype. Hoe kun je dit testen? Dat kun je checken op basis van de ondertoon van de je huid.

Koel vs warm

Koele kleurtypes hebben vaak een roze of blauw ondertoon in hun huid. Bij warme kleurtypes zie je een gelige ondertoon in de huid.

Om nog makkelijker te ontdekken welk type jij bent is er een handig trucje: zorg dat je een violet gekleurde doek of sjaal hebt en een oranje doek. Wanneer je huid oplicht bij de violet gekleurde doek dan ben jij een koel type.

Gaat je gezicht juist stralen van de oranje doek? Dan ben je een warm type. De violet gekleurde doek zal bij warme types juist zorgen voor een vermoeide blik.

Kleuren lippenstift voor koel kleurtype

Op basis van deze test kun je een mooie lippenstift gaan uitzoeken. Welke kleur staat het best bij koele types? Kleuren als roze, maar ook paars en wijnrood passen heel goed bij dit kleurtype. Zowel fel- als zachtroze lippen zullen jou fantastisch staan!

Kleuren lippenstift voor warm kleurtype

Rood en donkerbruin zijn dé kleuren lippenstift wanneer je een warm type bent. Een gewaagde rode lip is dus zeker aan jou besteedt. Maar ook oranjetinten of een nude lip is een goede keus.

https://www.prettyme.be/categorie/lipstick/