Big Work
Image default
Business

Ontwikkelingen van de Digibord

De Digiborden zijn de laatste jaren sterk toegenomen in innovatie. Zo zijn er velen verschillende technologieën toegevoegd en zijn de kwaliteiten van de schermen toegenomen. Het is bij veel bedrijven mogelijk om een Digibord te huren, waaronder Faas media Digibord huren. 

Technologieën

Bij de nieuwste Digiborden wordt gebruik gemaakt van infrarood technologie, voornamelijk als het gaat om gebruik bij schoolborden. Wanneer je met een vinger of met een pen het ‘raster’ van lichtbundels doorbreekt wordt er een reactie doorgezonden naar het scherm. Het is een vrij nieuwe, maar volledig betrouwbare en probleemloze technologie.

Resolutie

Voor de resolutie van een Digibord geldt hetzelfde als voor andere schermen. Des te beter de resolutie- des te beter de kwaliteit van het scherm. Digiborden kunnen in 2018 aangeboden worden in HD en ook in Ultra HD kwaliteit. Voor het optimaal inzetten van je resolutie is echter ook een sterk beeldsignaal nodig.

De afmetingen

De afmetingen van de schermen zijn de laatste jaren ook veranderd. We gaan steeds meer naar de Amerikaanse behoefte toe waarbij alles groter moet. Zo zijn de meeste schermen op de markt nu tussen de 55 en 84 inch wanneer je kijkt naar de standaard ruimte. In een iets kleinere ruimte is het standaardformaat 55 inch.

Bekabeling

Sommige touchscreens maken gebruik van een ‘interne pc module’. Dit is het meest praktisch wanneer als communicatiepunt een mobiel gebruik wordt. Het voordeel hiervan is het weglaten van de kabels; de computer zit ingebouwd in het scherm aan de zijkant. Bent u nou ook geïnteresseerd geraakt in het huren van een Digibord? Bekijk dan de website van Faas media voor meer informatie!