Big Work
Image default
Internet

VPS hosting: beheren of niet?

VPS hosting komt steeds vaker in twee verschillende vormen voor. De ene is de managed vorm, de andere is de unmanaged vorm. Het is belangrijk om hier het verschil tussen te kennen en vervolgens zelf te besluiten welke vorm voor jou het beste is.

Dit hangt vooral af van de mate van kennis die je zelf in huis hebt op dit vlak. Aan de hand daarvan is immers heel veel mogelijk. Aan de andere kant kan het ook slim zijn om juist de andere kant te bekijken.

Managed

De vorm van VPS hosting die managed wordt genoemd levert je het minste werk op. Je betaalt de host om eigenlijk alles voor je te regelen op vlak van je VPS server. Denk bijvoorbeeld aan back-ups van je website en zaken die hiermee te vergelijken zijn.

Wanneer je zelf weinig tijd hiervoor hebt, of de kennis niet in huis hebt, dan is dit natuurlijk een slim plan. Op die manier is alles direct verzorgd en hoef je verder niet veel meer te doen dan zorgen dat je je eigen werk goed doet.

Unmanaged

Het kan ook slim zijn om voor unmanaged VPS hosting te kiezen. Dit is vaak net iets voordeliger in prijs. De keerzijde daarvan is natuurlijk wel dat je zelf meer moet doen.

Dat betekent ook dat je meer kennis in huis moet hebben als het gaat om het verzorgen van hostingtaken.

Je moet bijvoorbeeld weten hoe je een back-up maakt en dergelijke. Wanneer je dit kunt, dan kan unmanaged VPS voor jou weleens de beste optie blijken te zijn.

https://www.swx.be